Bevroren waterleiding in Amsterdam of omgeving? Bel ons!
Bevroren leidingen kunnen voor heel wat ongemak, schade en kosten zorgen. Schade aan waterleidinginstallaties komt vooral voor bij plotselinge vriestemperaturen van -5° Celsius of lager, maar ook bij langdurige perioden van matige vorst.
Hoe voorkom je bevroren waterleidingen?
- Controleer of de hoofdkraan wel goed afsluit en zorg ervoor dat uw waterleidingen en watermeter niet kunnen bevriezen.
- Warmte geeft de beste bescherming. Dus ook als u met vakantie gaat de verwarming aan laten.
- Maak alles goed tochtdicht, want tocht in combinatie met vorst zijn de grootste vijanden van leidingen.
- Breng isolatie aan rond watermeters, kranen en leidingen die zich in onverwarmde ruimtes bevinden. Denk daarbij aan dee kelder, op zolder,weekendhuisjes etc.
- Laat leidingen die je niet gebruikt leeg lopen (buitenkraantjes, leidingen tegen een koude buitenmuur).
- Als het verwarmen van een ruimte niet mogelijk is, dan kan een elektrisch verwarmingslint een oplossing bieden. Raadpleeg hiervoor ons kantoor op
020-6171843 . - Houd de contactgegevens van ons bij de hand voor noodgevallen.
Wat te doen als uw leidingen toch bevroren zijn?
- Als er tijdens een vorstperiode geen water meer uit uw kranen komt, controleer dan eerst even bij de buren. Als zij nog wel watertoevoer hebben is de kans groot dat uw leiding ergens bevroren is.
- Sluit het water af bij de hoofdkraan.
- Bel ons bedrijf en wij komen met speciale machine’s om u leidingen weer te ontdooien, mocht u het toch zelf proberen doe dan niets met stroom of vuur en ga zeer voorzichtig te werk.
- Ook na het ontdooien is voorzichtigheid geboden bij het opendraaien van de hoofdkraan, de kans dat er buizen gesprongen zijn is immers groot.
- Als de leiding reeds gebarsten is, wacht dan met ontdooien tot ons team er is om de lekkage te repareren.
Het isoleren van waterleidingen
- Isoleren met de juiste materialen en op de goede plaatsen kan gebarsten leidingen voorkomen.
- Afhankelijk van de diameter van de leiding zul je een dikkere isolatielaag moeten aanbrengen.
- Zorg dat alle verbindingsstukken en bochten goed bedekt zijn en dat de isolatie stevig vastzit.
- Buitenleidingen moeten met waterproof-isolatie bedekt worden, want nat isolatiemateriaal is nutteloos.
- Denk eraan dat zelfs de beste isolatie in onverwarmde ruimtes de leidingen niet oneindig kan blijven beschermen tijdens periodes van extreme vorst.
- Termolint is vaak de oplossing om uw leidingen te beschermen, maak hiervoor een afspraak met 020-6171843 en vookom ernstige schade.
- Natuurlijk staan ons vakmensen de gehele winter voor u klaar om u te helpen.
Heeft u een woonboot? Ook kunnen wij u helpen!
Als u op een woonboot woont dan zijn de situaties toch anders als in een gewoon huis, denk hierbij dat de waterleidingen vaak door het water lopen en of door de buitenlucht.
De oplossing is vaak de waterleidingen zo te leggen en te beschermen dat de vorst niet de kans krijgt. Houdt u er wel rekening mee dat als u de leidingen wil beschermen dat dit dan voor de vorst moet gebeuren. Als het oppervlakte water bevroren is, kunnen wij de leidingen negen van de tien keer er niet uitkrijgen. De kans is dan groot dat u waterleiding dan ook bevroren is. Het kan zelfs zo erg zijn dat het weken of zelfs maanden vriest en dat u deze periode geen water op u boot heeft. Wij brengen dan vaak een nood waterleiding aan om de mensen toch te helpen.
Er zijn ook mensen die denken het gebeurt mij niet, maar wij zien elk jaar wel gevallen dat een woonboot zinkt. Laat het u niet gebeuren en maak vandaag nog een afspraak op 020-6171843.